donderdag 30 april 2009

Bewustwording van Genitale Taal

In onze wereld zijn er in mijn ogen vele verstoringen die kunnen optreden in de seksueel-relationele omgang tussen mannen en vrouwen. Deze site heeft zich als doel gesteld om te gaan analyseren wat voor soort gedachten/gevoelens ervoor kunnen zorgen dat er verandering kan optreden.

Een verandering in de richting van minder verstoorde gedachtepatronen waardoor de verhouding tussen vrouwen en mannen ook gezonder kan worden. Het is daarbij vooral zaak om bewust te worden van de vele manieren waarop verstoring zich kan manifesteren.

Als talige wezens zijn wij in staat om de wereld om ons heen te beschrijven en aan elkaar door te geven. Mensen hebben daarmee het vermogen om hun realiteit grotendeels in woorden te vangen. Binnen mijn wereldbeeld is het zinvol om te veronderstellen dat woorden ook een bepaalde 'vibratie' vertegenwoordigen. Ter ondersteuning van dit idee zou je je kunnen verdiepen in het werk van de Japanner Masaru Emoto met betrekking tot waterkristallen en woorden:

His photos of water samples held in containers with word labels in various languages taped to them also provide undeniable data about the frequency-power of words. The photos of these samples elicit a visceral feeling. Formless messages arise from such words as “you fool,” “must” and “I hate you.” Elegant, rich forms result from “love,” “let's,” “thank you” and “hope.”
(Messages from Water)
Als je op deze wijze naar woorden gaat kijken dan wordt het ook al snel duidelijk dat taal een erg machtig element is in het al dan niet bestendigen van bepaalde gedachtepatronen of -gewoontes. Door je meer bewust te worden van de woorden en taal die je gebruikt kun je ook bewuster zien hoe je bepaalde gewoontes voedt danwel ontkracht.

Voor wat betreft seksualiteit barst het werkelijk van de termen en woorden die worden gebruikt waar mogelijkerwijs toch een bepaalde vibratie aanhangt die niet altijd even optimaal is. Laat ik als voorbeeld eens de opmerking 'A Dirty Mind is a Joy Forever' nemen.

Je kunt daar natuurlijk op verschillende manieren tegenaan kijken. Je kunt denken: "Ach, kom, doe niet zo zwaar over zo'n zinnetje", ook kun je er vanuit een streng christelijk perspectief veroordelend naar kijken. Ik verkies het om vooral duidelijk te maken dat je een keuze hebt om bepaalde vibraties te versterken of niet door bepaalde woorden/ideeën of gedachten al dan niet te gebruiken.

Als je een gezegde als 'a dirty mind is a joy forever' inzet dan zeg je in feite dat het goed is om een 'dirty mind' te hebben: dat je er ook veel lol aan kunt beleven om allerlei 'vieze' en 'seksuele' gedachten te hebben. Het is hierbij natuurlijk maar de vraag wat voor soort gedachten je denkt die ervoor zouden kunnen zorgen dat je je geest als 'dirty' zou willen betitelen, maar ik kan me voorstellen dat er écht bepaalde gedachten zijn waaruit weinig respect blijkt voor mensen van het andere geslacht.

Ik wil hier nogmaals benadrukken dat iedereen vrij is om die woorden en gedachten te gebruiken die hij leuk vindt. Als je echter een bijdrage zou willen leveren aan het opschonen van de enorme verstoringen die in de millenia zijn gevormd tussen mannen en vrouwen en sexualiteit dan zou je kunnen overwegen om zorgvuldiger om te gaan met bepaalde verwoordingen, vooral als je woorden en gedachten als uitingen van energetische creativiteit beleeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten