maandag 20 april 2009

Van Soft-Erotiek naar Harde Porno

Binnen de seksindustrie zou je een onderscheid kunnen maken in verschillende gradaties van seksuele heftigheid. Je zou daarbij kunnen denken dat aan de ene zijde van het spectrum een stijve tepel die door een kledingstuk heensteekt staat en aan de andere zijde de zware sadomasochistische seks met de bloedspatters tegen de muur vergezeld gaande met pijnlijk gekrijs.

Het hoeft echter niet altijd het geval te zijn dat wat de een als 'soft-erotisch' en bijna onschuldig beleeft door de ander op dezelfde wijze wordt beleefd. Zo zou je het kijken naar een masturberende vrouw kunnen beleven als onschuldiger dan het kijken naar een wilde orgie waarin penissen in allerlei gaten bij allerlei vrouwen verdwijnen. Ook zou je het kunnen kijken naar twee lesbische vrouwen onschuldiger kunnen beleven dan het kijken naar een man die een vrouw op hardhandige wijze 'neemt'.

Toch is dat allemaal niet vanzelfsprekend. Kijken naar een masturberende vrouw kan ook beleefd worden als iets heel intiems wat juist het gevoel kan geven dat de man als het ware persoonlijker contact heeft met die bepaalde vrouw. Zie hiervoor ook Iedere Dag een Andere Vrouw.

1 opmerking: