maandag 15 maart 2010

Je Erectie Wegademen

In de tekst 'Erectie Tolerantie' wordt gesproken over de voordelen van het leren ontwikkelen van de vaardigheid om met een erectie te kunnen omgaan zonder dat het je bewustzijn meteen volledig genitaliseert, of richting je erectie trekt.

Een methode waardoor je geestelijke vibratie minder afhankelijk kan worden van de hoeveelheid bloed in je penis kan zijn het leren om je erectie als het ware weg te ademen. Op deze manier wordt het mogelijk om uit de bewustzijnsverlagende geile wolk te komen en weer in te tunen op een hoger bewustzijnsplateau.



De manier waar ik over spreek is doeltreffend en simpel tegelijkertijd: zodra je merkt dat je een erectie hebt en eigenlijk geen zin hebt om je energetische bewustzijnsaandacht daarop te richten kun je de energie omhoog trekken via de ademhaling. Door de diep-brede ademhaling toe te passen - niet alleen diep (richting buik), maar ook in de breedte (longen uitzetten) - richt je je aandacht op een ander deel van je lichaam.

De Chinezen gebruiken een indeling in 5 elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout. Volgens sommigen wordt de seksuele energie vooral opgeslagen in het element aarde. Om de stroom van energie verder door te zetten is het wijselijk om het volgende element in te zetten in de cyclus en dat is het element metaal dat gekoppeld is aan de longen.

Ook vanuit dit perspectief gezien lijken de longen uitermate geschikt om de seksuele energie verder te begeleiden, dan wel ter versterking van de algehele energie (waarbij de energie minder genitaal wordt), dan wel ter transformatie waarbij het seksuele element naar een hoger platform wordt getild.

Graag hoor ik ervaringen van mensen met het wegademen van je erectie.


- Sommigen kennen wel de dansvorm rondom de vijf elementen. Deze dansvorm gebruikt volgens de website van Femke Bloem niet de chinese vijf elementen maar de alchemistische elementen: aarde, vuur, water, lucht en ether (lucht en ether worden geruild tegen het hout en het metaal van de Chinezen).

- De gebruikte illustratie heb ik overgenomen van J. Reinders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten