maandag 8 juni 2009

Door te Vrijen de Afstand Vergroten

Het domein van de seksualiteit bevat veel ruis. Via deze site wordt geprobeerd die gedachten te achterhalen die ervoor zorgen dat het sexuele blijft steken op een bepaald niveau en zelfs het algehele trillingsniveau van je systeem kan verlagen. In dit artikeltje wordt licht geworpen op het verschijnsel dat je juist door samen te vrijen méér afstand tot elkaar kan scheppen.

Je hoort wel eens van die verhalen van mensen die ruzie met elkaar gehad hebben en vervolgens besluiten samen te gaan vrijen om weer dichter bij elkaar te komen, om het al vrijend bij te leggen als het ware. Soms gebeurt het dat mensen bij elkaar liggen en het samen fijn hebben en dan besluiten de liefde te gaan bedrijven waarna het prettige gevoel dat ze samen hadden opgebouwd vermindert.

Het lijkt er soms wel op dat mensen een soort van mechanisch programma afdraaien zodra ze samen met elkaar in bed stappen, waarbij dan stilzwijgend een pad wordt afgelegd dat leidt naar - onder ideale omstandigheden - zinderende spuitorgasmes en ejaculaties. Het idee hierbij is dan ook dat je door samen te vrijen dichter bij elkaar komt om samen goddelijke sex te beleven.

De mogelijkheid die ik echter hier ook zou willen noemen is dat het soms ook mogelijk is dat er juist door actieve coïtale seks met elkaar te hebben een toenemende afstand ontstaat tussen elkaar. Door actieve seks te hebben is de kans aanwezig dat je meer afstevent op de wilde genitale variant en daardoor verder afkomt van een meer hartgedragen variant.

Soms kan het juist erg prettig en verbindend werken door juist niet over te stappen op seks, maar vooral dichter bij elkaar te komen door simpelweg intiem bij elkaar te liggen. Op een tantra gerelateerde site zag ik een stukje staan dat hier goed bij past:

Zo dicht mogelijk bij elkaar, zonder te bewegen. Na verloop van tijd gaat jullie ademhaling synchroon lopen. Gevolg daarvan is dat je meer bewust bent van je partner. Voor maximaal contact tijdens het liggen: lepeltjesstand. Ga allebei op je zij liggen, de buik van de een tegen de rug van de ander.
(Tantra-technieken)
Het grote verschil tussen genitale seks en meer hartgedragen seks is in mijn beleving dat je in de laatstgenoemde variant echt probeert te genieten van je partner als mens vanuit je hartsvibratie. In de meest extreme genitale variant kan het op een bepaald punt allemaal niet meer zoveel meer uitmaken met wie je aan het vrijen bent als het maar geil is. Het gaat dan eerder om het vrijgenot dan het verbonden zijn met de partner.

Natuurlijk wil ik hier niet suggereren dat het vrijen uiteindelijk altijd tot meer afstand leidt. Ik wil alleen aandacht schenken aan de mogelijkheid dat vrijen niet onder alle omstandigheden altijd de beste weg is om dichter bij elkaar te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten