maandag 20 april 2009

Hartsbewustzijn en Masturbatiezucht

In een forumdiscussie bij 'vrouw.nl' getiteld 'Mijn Vriend Kijkt naar Porno' zag ik op een bepaald moment een tekst staan van Eddie van de Wereld (17 maart 2009, 16:16) welke ik graag als introductie wil gebruiken voor wat gedachten over de mogelijke relatie tussen hartsbewustzijn en masturbatiezucht:

Ten slotte (voor nu) denk ik dat mannen van nature minder goed zijn in verbinding aangaan en werkelijk intiem contact maken (dus niet alleen lichamelijk maar ook vanuit hun hart). En dat vrouwen dat wel kunnen en dat ze daarom misschien ook eerder gekwetst zijn dan hun partner (waar zij hun best voor doen om mee te verbinden) die op deze manier die verbinding lijkt te doorkruisen (wat niet zo hoeft te zijn).
Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de afgelopen jaren een beweging heb mogen meemaken waarin ik steeds vaker in staat was om contact te leggen met mijn hart en ook daadwerkelijk iets te ervaren van wat ik het beste kan omschrijven als 'hartsbewustzijn'.

Het bijzondere van de momenten waarop ik beter in staat ben om te denken via dat hartsbewustzijn en me ook zo kan verbinden met sommige andere mensen die me dierbaar zijn er bijna automatisch veel minder verlangen ontstaat om te masturberen. Sterker nog: de masturbatiedaad lijkt dan soms zelfs vrij destructief en trekt me als het ware volledig uit dat hartsbewustzijn en laat mijn vibratieniveau zakken.

Dat is ook één van de redenen voor het opzetten van deze site: die ervaring van dat hartsbewustzijn vond ik zó indrukwekkend dat mijn masturbatieverlangen nagenoeg was verdwenen en plaatsmaakte voor een ander soort verlangen, namelijk een verlangen om je op hartsniveau te verbinden met een ander.

Zoals bij vele principes op deze site zijn het nooit wetten die in steen zijn gebeiteld. Wat ik wel kan zeggen is dat de intensiteit van het je verbinden met een ander vanuit je hartsbewustzijn vele malen meer voldoening schenkt dan het puur genitaal verbinden met een ander. Ook kan het veel krachtiger zijn dan menig genitaal masturbatiegenot.

Het complexe hierbij is dat het verre van eenvoudig is om je gewone rationele denkbewustzijn te laten afdalen naar je hartsbewustzijn en dat het ook een flinke opgave is om je genitale bewustzijn op te laten stijgen naar je hartsbewustzijn.

Vanuit deze ervaring ben ik dan ook geneigd om te denken dat mensen die meer contact met hun hartsbewustzijn hebben en meer van daaruit in de wereld leven veel minder verlangen hebben om alleen genitaal te masturberen zonder daarbij enige verbinding met het hart te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten