woensdag 27 mei 2009

Het Sexualiseren van de Vrouw

Het helen van de wonden die aeonen lang zijn gecreëerd door voornamelijk het mannelijk geslacht ten opzichte van het vrouwelijk geslacht is een taak die je niet licht moet opvatten. We hebben te maken met mechanismen die diep verankerd zitten in ons.

MORFO-GENETISCHE VELDEN
Als werkbaar realiteitsconstruct kies ik ervoor om te veronderstellen dat onze genen als het ware ontvangststations zijn van ergens buiten het lichaam opgeslagen informatie, als in een soort morfo-genetisch veld. Een argument voor deze hypothese is wel dat het een zinnige verklaring biedt voor het mysterie hoe een cel die in principe bestaat uit dezelfde genetische informatie als iedere andere cel, kan weten hoe het zich moet ontwikkelen. In mijn beleving kan dat alleen maar doordat de cel contact legt met een soort van blauwdruk waarin de opdrachten staan voor de eigen specifieke ontwikkeling.

Waarom dit verhaal in het kader van het het seksualiseren van de vrouw zou je je kunnen afvragen. Dit heeft alles te maken met het idee dat als je gelooft in de mogelijkheid dat onze genen zich kunnen afstemmen op iets nagenoeg onstoffelijks als een veld, dan wordt het mogelijk om met ons bewustzijn iets te wijzigen in dat specifieke veld, dat morfogenetische blauwdruksveld (zie voor meer achtergrond Morphic Resonance and Morphic Fields) omdat ons bewustzijn - als het in een goede staat verkeert - in staat zou kunnen zijn wijzigen aan te brengen.

Door wijzigingen in dat veld aan te brengen krijgen onze genen andere informatie en daardoor zou ook de kans toenemen dat we andere gedachten gaan ontwikkelen naar aanleiding van de omgang met vrouwen. Dit is de achtergrond van dit artikel en van meerdere teksten op deze site. Door ons bewust te worden van bepaalde verschijnselen zijn we in staat deze met ons bewustzijn om te buigen, althans, we kunnen proberen een poging te wagen.

HET SEKSUALISEREN VAN DE VROUW
Het verschijnsel dat een mens van het vrouwelijk geslacht opeens verandert in een seksueel wezen noem ik de seksualisering van de vrouw. Deze seksualisering kan door allerlei omstandigheden optreden. Om ook maar een kans te hebben iets te kunnen helen in de relatie man-vrouw en seksualiteit lijkt het handig om je bewust te worden van dit verschijnsel.

Laat ik enkele voorbeelden noemen waardoor een vrouw opeens kan worden geseksualiseerd. Stel je voor dat je samen met een vrouw - ik schrijf als man vooral vanuit een mannelijk perspectief - ergens wandelt en je beschouwt deze vrouw als een soort van platonische vriendin. Deze vrouw kan opeens worden geseksualiseerd doordat ze in een doorschijnend shirtje harde tepels ontwikkeld. Een andere mogelijkheid is dat de vrouw begint te seksualiseren doordat ze over een erotisch onderwerp begint te spreken. Het kan ook zo zijn dat ze zelf over bijvoorbeeld haar bovenbenen blijft strelen. Een andere bekende mini-seksualisering is dat een vrouw onverwacht opeens haar haar los maakt uit een staartje.

Het is ook mogelijk dat je over een andere vrouw praat die je niet eens kent, of alleen kent als zijnde een mens, maar niet als een seksueel wezen. Iedere suggestie dat een vrouw ook seksueel is kan leiden tot de seksualisering van die vrouw. Je kunt hierbij denken aan het horen dat een bepaalde vrouw graag kijkt naar erotische films, dat ze misschien zichzelf graag naakt of al masturberend filmt, dat ze het lekker vindt om met meerdere mannen naar bed te gaan, dat ze graag vreemdgaat of dat ze het fijn vindt om mannen op te winden.

WAT ZIJN EFFECTEN VAN DE SEKSUALISERING VAN EEN VROUW?
Zoals ik al heb gezegd denk ik dat het een complex thema is dat diep-geworteld zit in ons systeem. Er zijn vele redenen waarom een vrouw opeens bijvoorbeeld van een collega, vriendin of mede-student kan veranderen in een seksueel wezen. Je kunt er makkelijk nog vele andere bedenken.

Wat zouden de effecten kunnen zijn van deze seksualisering? Afhankelijk van de persoon, of de stemming, of het 'trillingsniveau' van de betrokken man is er een bewustzijnsverlagend effect mogelijk. De kans bestaat dat het bewustzijn afdaalt richting de genitale zone waardoor bijvoorbeeld een al dan niet nadrukkelijke erectie kan ontstaan. Hierdoor wordt het ook lastiger om het bewustzijn rondom het hart of rondom het verstand in stand te houden. Er kan daardoor een gebied getriggerd worden waaruit gedachten voortkomen die ook seksueel van aard zijn.

De kans is dan ook aanwezig dat de vrouw vóór de seksualisering nog werd gezien als een vol wezen met allerlei veelzijdige kenmerken, maar dat ze ná de seksualisering vooral wordt gezien als een 'neukbare' vrouw. Goed, dit is natuurlijk allemaal vrij simpel gesteld en in onze cultuur hebben we de nodige fatsoenslagen eromheen gebouwd waardoor we de betrokken vrouw niet meteen bespringen, maar als de vrouw zich zou aandienen is er vermoedelijk niet al te veel voor nodig om de seksualisering om te zetten in concreet sexueel gedrag.

WAT KUN JE DOEN TEGEN SEKSUALISERING?
Als vrouw kan het handig zijn om je bewust te zijn van het effect op een man als je seksualiserende handelingen of gedachten uitspreekt. Als man is het al een hele stap om je bewust te worden van het verschijnsel. Dat je merkt dat je een vrouw begint te seksualiseren. Dat je misschien erotische fantasiëen begint te ontwikkelen die je misschien later masturberend laat verzaden. Dat je bewustzijnsniveau daalt, dat je creativiteit vermindert en dat je lichtelijk opgewonden kan raken.

Wat zou je er tegen kunnen doen - als je dat al zou willen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het volledig toe te laten en te genieten van de erectie, van de opwinding en dan de bewustzijnsverlaging maar op de koop toe nemen. Als je echter in een stemming bent waarin je graag je trillingsniveau in stand wilt houden dan is het zaak om wél een soort van actie te ondernemen. Iedereen die ideeën heeft in het kader van de 'deseksualisering' van de vrouw wil ik aansporen een reactie te plaatsen op dit artikel of te mailen.

Enkele suggesties die ik kan doen zijn: het bespreekbaar maken van wat er gebeurt. Als een soort van mega-communicatie vertel je tegen de betrokken vrouw dat een bepaald gedrag of een bepaalde uitspraak een seksualiserend effect heeft. Het is mogelijk dat de vrouw zich daar helemaal niet van bewust is en door je feedback haar gedrag aanpast waardoor het seksualiserende gehalte snel afneemt en de seksualisering uitsterft.
(hoewel ik me afvraag of een bepaalde seksualisering toch niet blijft hangen in dat seksuele olifantengeheugen van de man)

Een andere methode die een man zou kunnen toepassen zodra hij zich bewust wordt van het verschijnsel is dat hij zijn aandacht leert te focussen op de hartregio. Ik ben er namelijk van overtuigd dat zodra je in staat bent om via je hart naar buiten te kijken naar een vrouw die vrouw onmogelijk alleen een seksueel wezen kan zijn. Kijken vanuit een hartsbewustzijn lijkt iets te hebben dat je als 'volledig makend' of 'verrijkends' zou kunnen omschrijven. Alsof er een wereld van verschil bestaat tussen het aanraken van een vrouwenbeen vanuit een genitaal bewustzijn of vanuit een hartsbewustzijn. In het laatste geval lijkt het alsof je de vrouw in haar geheel ziet, terwijl je in het eerste geval vooral de vrouw beleeft als seksueel 'neembaar' object.

Een andere eenvoudige methode kan zijn om wellicht wat krampachtig of kunstmatig andere onderwerpen aan te snijden. Zoals gezegd hoor ik graag andere benaderingen die een man in staat kunnen stellen om zijn trillingsniveau niet genitaal te laten kelderen tot een laag-lullig niveau door het seksualiseren van een vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten